fredag 23 augusti 2013

Nytt bord

Köpte ett nytt bord till växthuset, ett brickbord.
Har länge tänkt att jag skulle ha ett bord vid ytterdörren där man dagligen går in. Det skulle vara ett bord med "piff" och blommor som speglar årstiderna. Därför tog jag bordet som tidigare stod i växthuset och behövde alltså ett nytt där. Är inte riktigt färdig med vad jag ska ställa på bordet vid dörren så jag får återkomma med bild på detta.

Tänkte informera om att jag nu vet vad det är för svarta larver jag har. Det är "större snabelsvärmare", en slags natt fjäril som blir rosa. Hade varit spännande att få se den. Nu ska den först krypa ner i marken och övervintra som puppa. Därefter kan den kläckas till våren men eventuellt tar den ytterligare ett år på sig innan den kläcks. Är nog inte så sannolikt att man får se den.
Den är precis till höger om det gula bladet. Man kan faktiskt se en snabel.

De är nu två stycken som äter upp min fuchia fullständigt. Den sitter mitt i bilden.
Ingen vacker syn men de får väl äta färdigt.

Avslutar med nåt vackrare, en blålila Hortensia.

Imorgon ska jag besöka skrot-tältet på en större loppis och på söndag är det dags för trädgårdsfesten på Sofiero. Hoppas på några bra fynd och mycket inspiration.

Ha en bra helg!
Pia
1 kommentar:

  1. Gillar "årstidsbord"! Jag har också några sådana, där jag skiftar innehåll rätt ofta. Härligt att kunna byta ut efter tid på året.
    Det blev ju jättefint med brickbordet där!

    Ha en riktigt fin helg! Kram // AH

    SvaraRadera