tisdag 23 juli 2013

Stenlagd framsida mot gatan

Mot gatan har vi sedan många år stenläggning. Infällt i denna har vi några mindre rabatter.
I en utav dessa växer dessa två palmliljor. Det är verkligen något speciellt när de blommar.Ståtliga står de där med massor av blommor.
I bakgrunden kan man ana en stor trollhassel. Den är egentligen finare när den inte har några blad så att man kan se de skruvade grenarna.
Detta gräs flyttades hit för två år sedan och som det har vuxit till sig. Det stod i flera år på en betydligt skuggigare plats i trädgården och ingenting hände. När vi sedan planterade det här så fick det fart. Det har verkligen betydelse det där med sol eller skugga för växterna. I bakgrunden ser man ett till likadant gräs som står lite mer i skuggan. Inte lika välväxt.
Tre tacksamma Ölandstokar som nu ser ut som en. Bredvid på en ställning växer Vildvin (tror jag det heter) som också plötsligt har fått fart efter några tröga år. Den får alldeles röda blad på hösten.

Jag känner att det där med växternas namn på latin som somliga är så duktiga på att redovisa är något jag måste komma ihåg att skriva ner när jag köper och planterar något. Det har inte känts viktigt förut.

Må så gott!
Pia1 kommentar:

  1. Jättefint! Både stenarna och de där palmliljorna och gräset! Väldigt snyggt!

    Kram // AH

    SvaraRadera