fredag 15 augusti 2014

Hemmablind

I början på sommaren pratade jag trädgård med en som är trädgårdsmästare/anläggare. Hon berättade om ett projekt hon varit på. När hon sa : Där stod några gamla, tråkiga korneller, så sa jag inte mycket men tänkte desto mer.
Jag kom hem och tittade på min Kornell. Ingen munter syn. Verkligen gammal och tråkig.
Funderade på vad jag skulle ersätta den med om jag tog bort den.
Häromdagen bara visste jag. En Blodfläder. Såg dessa på flera ställen på "Öppna trädgårdar" tidigare i sommar och tyckte de var så fina.
Nu kunde inget stoppa mig. Kornellen grävdes upp och Blodfläder inhandlades. Idag kom den på plats.

Nu skulle jag naturligtvis ha visat en bild på Kornellen först. Men jag glömde ta en innan den grävdes upp och jag hittade inte en enda bland sparade bilder. Uppenbarligen har den varit så trist att jag inte ens tagit en bild tidigare.
Flädern ser inte mycket ut just nu men jag ser framför mig en härlig buske. Är så glad att jag fick upp ögonen för hur ful Kornellen blivit.

Må så gott!
Pia


3 kommentarer:

 1. Jag har en Black Lace som är jättesnygg, så jag tror inte du kommer ångra dig.
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev. Men det var det säkert innan också - alla växter har sin charm ;)

  Nu ska jag läsa vidare här, fann dig via Charlie.
  Ha det fint! Christina

  SvaraRadera
 3. Blev ju jättefint med blodflädern. Jag satte både röd kornell och mörk fläder i höstas. De är ganska snygga ihop och så räknar jag med att kunna knipsa en och annan röd kvist till julgrupper och annat pyssel.
  Nej, tråkigt nog går det inte att köpa fröer i butik nu. Jag köper alla mina fröer på nätet året runt. Impecta har delat upp efter såtid och Runåbergs har ekologiska.
  Lycka till
  Anette

  SvaraRadera