lördag 26 april 2014

Ja, det är våren...

 Björkarnas skira grönska mot en blå himmel är bilden av vår för mig.
Körsbärsträdet som fåglarna planterat blommar nu. Vi har aldrig satt något körsbärsträd men grannen har ett så det måste helt enkelt komma därifrån. Tyvärr anser sig fåglarna ha ensamrätt på trädet så vi har ännu inte hunnit smakat några bär. Men det är klart, de har ju gjort jobbet.
Klätterhortensian som jag planterade förra året är på god väg.

Annars innebär våren att det är tid att plocka fram lövsugen för att göra snyggt i singel- och stenrabatter. Ett oumbärligt redskap som jag inte skulle klara mig utan sedan jag väl upptäckte det.

Först ska det bara högtryckstvättas på diverse stenläggningar. Resultatet blir ju bra men snälla nån vad det stänker och smutsar ner runtomkring. Vi ska inte tala om hur jag själv såg ut efter dagens tvättning, trots gummistövlar och regnbyxor!

Må så gott!
Pia

2 kommentarer:

  1. En hel del pyssel blir det när man ska sopa bort vintern från trädgårdsrummen. Så gulligt att du låter fåglarna få bären... : ) Dom ska ju också leva!

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Det är så härligt när man rensat bort vintern och släpper in våren i trädgården. Jag älskar den här tiden när träden precis slår ut och allt blir grönt och skönt igen. Hoppas fåglarna sparar några bär åt er/ Kram Titti

    SvaraRadera