fredag 27 maj 2016

Blommig Fredag - Grande Finale

Säsongens sista Blommig Fredag har temat Grande Finale.
Visar då några bilder på finalen av vårlökarna, olika Allium.Bladen hade blivit så fula så jag var tvungen att dölja dem.
Är det fler som drabbas av att bladen är gula när väl blommorna kommer? Lite tråkigt, eller rent ut sagt urtrist!Fler bidrag här:

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

Må så gott!
Pia

9 kommentarer:

 1. Snyggt att ha dom så där istället för i rabatten. Tanken har inte änns slagit mig:) Typiskt allium att få fula blad. Kanske därför man oftas ser dom med annat i rabatten. Lättare att gömma dom. Jag brukar sno run dom runt själken nertill.
  Trevlig fortsättning på din helg!

  SvaraRadera
 2. Visserigen älskar jag allium och har hundratals, men jag håller med. Det är inte snyggt med gula blad! Så ditt sätt att ösa det hela varmycket bra. Själv har jag många av mina i mina 10 pallkragsrabatter där det växer en massa annagt, bla. dagliljor och iris. Dessutom hade jag e 50 m lång rabatt utmed staketet där det växte en massa små träd, buskar och perenner - och allium och andra lökar - men perennerna grävdes bort förra hösten. Så nu syns dom gula baden extremt mycket..... Men, efter att ha varit petig i 30 år så har jag ÄNTLIGEN lärt mig att tolerera ogräs och fula saker. Man lär sig lite hela tiden..... *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Du får ursäkta alla felstavningar, men jag kom just in efter att ha gjort lite jobb i mitt nya växthus - där det var 48 grader varmt! Har ingen skuggväv ännu. Så huvudet är inte riktigt med!!
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vilken fin plantering.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Så fint! Allium i kruka var ju jätteläckert! Tack för det tipset. :-)
  Önskar dig en fin helg

  SvaraRadera
 6. Ja, att bladen blir gula när blommar kommer hör ju till växtens sätt att leva. Man får försöka dölja det med andra växter eller som du så fiffigt hade gjort! De är väldans snygga ändå, de lila bollarna. Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Bollarna är ju helt underbara både när de blommar och fröställningarna. Önskar jag hade fler.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så fint Pia och vad snyggt det blev i kruka. :) Hoppas att allt är bra med dig och att du njuter av sköna sommardagar? :)

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Alliumtips... plantera tillsammans med daggkåpa. Döljer de fula bladen och är en vacker färgkombo!

  SvaraRadera