torsdag 1 oktober 2015

En bänk eller ett bord?


En bänk eller ett bord som passeras när jag går till växthuset, trädgårdsskjulet eller planteringsbordet. Med andra ord dagligen.

Detta är en Kastanj som hade slagit skott och låg på gräsmattan. Det lär dröja innan den ger nya kastanjer!

Förra året såg jag på bloggen "Tittis trädgård" hur hon hade satt gräset "Ponytails" i vattenkannor av zink. Hur snyggt som helst. Jag köpte fyra vattenkannor och fröer. Såg framför mig hur fint det skulle bli med det fladdrande gräset. Sådde gräset efter fröpåsens rekommendationer och väntade. Väntade. Väntade.
Till slut gav jag upp och planterade i dessa krukor istället. Här är fyra plantor i varje kruka.
Nej, att så är verkligen ingenting för mig.


Murgröna. Skulle inte vilja vara utan denna växt. Snygg både ensam och planterad tillsammans med annat.

Frågan är nu om detta är en bänk eller ett bord?!

Må så gott!
Pia8 kommentarer:

 1. Vad schysst av dig att berätta varifrån du hämtade inspirationen. Det måste göra även Tittis trädgård glad att bli omnämnd som inspiratör.
  Jag tror allt att du vågar satsa nästa år igen! Men, om du inte skulle vilja prova att så igen brukar dessa 'Ponytails' vara till salu på vårkanten hos en del gardencenters. Satsa på sådana istället och se till att du får de där fina vattenkanneplanteringarna förverkligade.
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Inte för att det gör någon större skillnad, men i mina ögon ser det högt nog ut för att vara ett bord. Det ser i alla fall mysigt ut med krukor och grejer på!

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att de inte ville ta sig! De är annars väldigt lätta att dra upp från frö. Men denna sommar har ju varit lite speciell, mycket som inte har blivit som det skulle. Men man kan övervintra gräsen i en kall jordkällare eller liknande. Gräset i vattenkannan hos mig har klarat sig i tre år nu. Jag bara sätter in det i källaren, inget vatten behövs.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig grön oas du har där Pia. :) Och bänk eller bord... ja, varför välja. Det kan kanske få lov att vara både och. ;)

  Ta hand om dig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Det är en bordsbänk☺Så praktiskt att ha och kul att piffa till! Man blir ju glad varje gång man passerar. Det var ju synd med gräsen men skam den som ger sig eller...☺
  Kram Milla

  SvaraRadera
 6. Det är en bordsbänk☺Så praktiskt att ha och kul att piffa till! Man blir ju glad varje gång man passerar. Det var ju synd med gräsen men skam den som ger sig eller...☺
  Kram Milla

  SvaraRadera
 7. Det är en bordsbänk☺Så praktiskt att ha och kul att piffa till! Man blir ju glad varje gång man passerar. Det var ju synd med gräsen men skam den som ger sig eller...☺
  Kram Milla

  SvaraRadera
 8. Bord eller bänk, i vilket fall en yta som verkar praktiskt och fyller sin funktion med många fina saker på.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera